dimecres, 19 de març del 2008

Fi de curs

I el curs s'ha acabat i tots hem penjat les valoracions al fòrum. I quan omplim el formulàri d'avaluació li posarem un "excel·lent", perquè ens ho hem passat molt bé i hem aprés moltes coses. No us penseu, no és retòrica, és cert. Aquest bloc n'és una pinzellada.

dijous, 13 de març del 2008

The LibraryThing

El recurs bibliotecàri per excel·lència. Intuitiu, visual, pràctic i social, molt social. L'únic entrebanc és la llengua : no he trobat la opció "catalan" a l'hora de catalogar els llibres, i he tingut que eliminar el punt volat de les "eles" i tots els accents perquè no me'ls reconeixia. Això sí, trobar la Mercè Rodoreda a la Library of Congress m'ha produït una grata satisfacció.

dilluns, 10 de març del 2008

El mapa de Google

I si un dia passeu per Terrassa, deixeu-vos caure per la bd6. Des de la biblioteca podreu admirar el Monastir Romànic de Sant Llorenç del Munt, allà dalt del cim de La Mola. Per cert, encara no hi heu pujat? doncs afanyeu-vos ! és un dels itineraris més populars dels terrassencs i les terrassenques.
En el mapa, la banderola blava assenyala on trobar biblioteca. La banderola verda, el camí cap al Parc de Sant Llorenç.

Ver mapa más grande

dimarts, 4 de març del 2008

El Rollyo va de cine

Després de varies proves, vet aquí el meu cercador de cinema.
Penso que és una bona idea això de tenir un multicercador a mida, simplifica les nostres cerques i n'amplifica els resultats. I encara més, és una eina que es configura amb facilitat.

Ara bé, com a contrapartida, el seu disseny genèric - al qual sense tenir nocions de llenguatge de programació, els neòfits no hi tenim accés - aquest disseny estàndar fa que els resultats de les nostres cerques no es puguin refinar : per això recupera totes i cadascuna de les pàgines que troba ( encara que siguin duplicades ) o són poc rellevants ( també inclou enllaços de publicitat ).

El principi de qualitat continúa doncs estant en la font principal : si la pàgina mare ( no es poden posar pàgines de segon o tercer nivell ) és bona, les probabilitats de resultats pertinents augmenten. Vols provar-ho ? fes servir el buscador de posters de cinema a veure què surt ...