divendres, 31 de juliol del 2009

A l'agost, vacances


La Biblioteca del Districte 6 tanca per vacances dels dies 1 al 31 d'agost però en un tres i no res tornarem a ser aquí amb noves propostes i comentaris !. Mentrestant, si teniu recomanacions de lectura, audio o video, no oblideu de fer els vostres suggeriments a les recomanacions del BiTer, el blog de les Biblioteques Públiques de Terrassa.
Si sou dels decidits i ja sabeu què us voleu endur a la maleta, teniu fins avui per visitar qualsevol de les Biblioteques de Districte. En canvi, si sou dels que feu escapadetes, o dels pencaires que us quedeu a la ciutat per motius de feina, durant tot el mes d'agost us podeu adreçar en horàri de matins i tardes a la BCT, dissabtes matí inclosos, i així prendre avui sí i demà també, tot el que us calgui per fer de l'estiu un veritable instant de vacances.

divendres, 3 de juliol del 2009

2009 Any Amades

Per commemorar el 50è aniversari de la mort de Joan Amades, la Biblioteca del Districte 6 s’adhereix al seguit d’activitats impulsades per l’Associació Cultural Joan Amades i dins anomenat Any Amades, amb una conferència que ens descobrirà la trajectòria del emèrit etnòleg i folklorista català titulada Els tres mons de Joan Amades, a càrrec de Jan Grau.
Un homenatge al llegat ingent i carregat de llegendes, rondalles, refranys, costums i danses, entre altres formes de manifestació cultural, que Amades va recollir amb tenacitat al llarg de la seva vida.
És per això que us hi esperem el dia 7 Juliol a les 19:00, al bell mig de la Festa Major, possiblement el moment més adequat per celebrar aquesta efemèride.
Parlant de Festa Major, us deixo uns records de Terrassa sobre les Festes Majors del segle passat. I si passeu per la Masia de Can Torrella, a la carretera de Terrassa a Talamanca, guaiteu la inscripció que va recollir Amades a Els rellotges de sol i fareu un tast de saviesa popular.


"Les hores fugen depressa, fugen i no tornen mai"

Per als més devots, i si hi ha algun Josep ( per alló dels Joseps i ases...)un Blog de Sants i als qui agradin les danses tradicionals, un recull de llibres de partitures, amb les danses de Terrassa.
Bona Festa Major !