dijous, 28 de febrer del 2008

La prova del Loquendo (opcional)

Un exercici de so. Com que no tinc micro, he anat a "la veu sintètica en versió femenina" que ens ofereix el Loquendo (mira que triar aquest nom ! ), he teclejat el text que volia editar i m'he escoltat. És prou divertit. Després, seguint les indicacions del curs, he convertit el fitxer en MP3 baixant-me una versió de prova gratuïta, m'he donat d'alta al switchpod i he penjat el fitxer. Tot un descobriment : el switchpod també permet incorporar a la nostra pàgina del.icio.us, amb un sol clic, tots els fitxers d'imatge i so.
El més entretingut, convertir el fitxer en un altre format i donar-se d'alta ( una altra vegada ! ).
Podeu valorar els resultats clicant l'enllaç. El so queda una mica futurista, amb un tó metàl·lic de pub galàctic i un català bastant millorable, però fa somriure i passes una bona estona.

http://www.switchpod.com/users/monwiki/Bibliotek.wav

dimecres, 27 de febrer del 2008

Flakepages o pantalles d'inici


Tela ! Tan senzill que semblava i aquesta pràctica m'ha costat molt. Encara estic cansada. Ara torno.

dilluns, 25 de febrer del 2008

I la mascota de la biblioteca es diu....SISC@

El passat 18 de febrer i coincidint amb el segon aniversari de la inaguració de la BD6, vam presentar a tots els nens i nenes de la biblioteca la mascota que els acompanyarà d'ara en endavant. Es diu SISC@ i hem penjat la presentació oficial al YouTube. Aquí us el deixo.

diumenge, 24 de febrer del 2008

Flickr : Benvinguts a bord de la BD6


Benvinguts a bord de la BD6
Cargado originalmente por monwiki

Ho hem dit quasi bé tot sobre aquest editor fotogràfic, així que - a més de l'exercici dels enllaços que trobareu a la franja lateral - per fer aquest post usaré un dels molts serveis que ofereix el Flickr concretament, integrar en el nostre blog les fotografies que tinguem enmagatzemades.

És tan senzill com això : donar l'adreça del blog i en un plis, com un tot integrat, aquí tenim publicades les nostres imatges. Que bé que ens ho passem, oi que sí ? !


dimarts, 19 de febrer del 2008

Del.icio.us or not ?

"With the little help of my friends" i aquesta pràctica, haurien d'anar de la mà.

Hi he dedicat forces hores i confeso, alguna olla se'm ha cremat mentres intentava combinar fer el dinar amb fer l'activitat. Al final, i com que el
del.icio.us no funcionava, jo també he usat un programa lliure de rss, concretament el feedcommander; he triat els enllaços, el color de la marquesina, lletra i altres, i he incrustat el codi en la plantilla del blog. Però per descomptat, sense els comentaris dels companys al forum, no hauria trobat les pistes que calien.

La feina de fons també ha estat ingent. Les pautes d'etiquetatge d'en
Genís Roca m'han semblat correctes i les he considerat vàlides però he reetiquetat varies vegades els enllaços (el llenguatge lliure i postcoordinat se'm feia rar perquè jo etiquetava amb la idea del llenguatge precoordinat i controlat... ); compartir manualment els favorits ( que en exporta'ls sortien no compartits, per defecte? ) i altres petiteses.

Però seguirem insistint que de tot s'aprén !

divendres, 15 de febrer del 2008

RSS


Tot un descobriment això de la sindicació. Al principi he navegat a la recerca de pàgines que oferien la opció de sindicar-se , però alguns blocs com Records de Terrassa o el mateix Diari de Terrassa, no tenen cap icona que ho assenyali. Altres webs que sí ofereixen aquesta possibilitat, com el diari Avui, donen opció a sindicar titulars mitjançant una marquesina de disseny poc atractiu ( ben diferent a La Vanguardia on a més de seccions, també pots seleccionar columnistes de l'edició digital que no escriuen en l'edició paper ) .
Aleshores, un missatge d'en Guifrè em fa descobrir els feeds, concretament el ponyfish, i apali ! agregacions a dojo i sempre que la web receptora ho permeti ( fins a 5 ! - com més n'agreguis, més divertit serà -).

M'he proposat treballar en els mashups però, de moment anem a complir els terminis de feina i després ja farem.

dimarts, 12 de febrer del 2008

El perquè de tot plegat

Per què he anomenat aquest Bloc SIStil de Biblioteca.net ?
En Arquitectura l'espai entre columnes format per quatre moduls s'anomena Sistil. Les columnes de la biblioteca són els usuaris, el fons, el local i el personal i a la Internet, la web 2.0 també necessita d'aquests quatre elements per continuar desenvolupant-se ( usuaris, recursos, site web i personal ) perquè sense cap d'ells no faria sentit.
Per això m'he apuntat al curs de la Web social. Per apendre i continuar desenvolupant l'estat beta de les nostres capacitats, en un intent d'evolució i millora contínua dels serveis a oferir des de la biblioteca. I perquè SIS és el número de la Biblioteca del Districte de Terrassa on treballo, esclar !