dilluns, 13 d’octubre del 2008

Bibliotecaris mundi : la feina ben feta no té fronteres

La Generalitat de Catalunya ha engegat un debat per repensar la Biblioteca : Imagina la Biblioteca Pública del segle XXI.
En la presentació del programa el passat 20 de setembre a Barcelona, els presents van definir la biblioteca (incloent-hi el Conseller de Cultura JM. Tresserras que va intervenir vàries vegades) amb les paraules : cultural, social, activa, transversal i cooperadora ; I per tancar l'acte es va afegir l'adjectiu imprescindible.
Doncs justament per imprescindibles, des d'aquí encoratgem al personal a entusiasmar-se en alló que ens ha unit i no en el que ens desuneix i aplicar la dita que per definició, encarna la nostra professió : no té fronteres perquè té una gran tasca a fer. I té futur perquè comprometent-nos, ho farem tan bé com sabem. I sinó, mireu com en altres llocs del món n'hi ha que, amb una sabata i una espardenya fan meravelles.
La meva aportació a la definició seria : qualitat i compromís.

Fotografia enviada per Rosa Molina. Biblioteca de barri a Riberalta Bolívia (En paraules de la Rosa M. : aquestes petites biblioteques les porten l'associació de voluntaris ABOVIN, la seva tasca amb els limitats recursos de que disposen és impressionant).N'hi ha més al Flick

3 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Nena, m'encanta que m'hagis posat dins la categoria "Personal de la bct xarxa", ja, ja!!!

Petons

Montse ha dit...

A mi també ! ;-)

Trufete ha dit...

Ai Montse, quines paraules més maques... llàstima que el dia a dia ens les faci oblidar lleugerament...