dimarts, 2 de juny del 2009

Tal com som : és l'hora dels adéus, o del fins aviat ?

Quasi bé 15 anys treballant a la Bct xarxa. Va començar a la Soler i Palet i encara recorda com en aquella epoca, les bibliotecàries fumaven a tot drap i amb frisança, aprofitant un descans a les escales o en les àrees de descans. En aquell temps - ens explicava - era habitual entrar als despatxos i trobar-los ben emboirats de fum de Ducados ( es veu que aquí sempre hem sigut del tema heavy ).
A la secció Infantil, va compartir taulell amb en Pep Molist de qui va aprendre els ets i uts de l'ofici -qui li hauria dit a ella, llicenciada en Història de l'Art, que acabaria en una biblioteca ? - i en els darrers anys, amb la Marta Martí, la secció infantil ha rutllat amb el dó de "Les Martes", el dó per encaterinar lectors amb imatges i textos de la no sempre reconeguda Literatura Infantil i Juvenil.
Professionalment, i com a mostra de la feina ben feta, feina de formigueta, deies, la que no es veu però que és tan important com la resta, d'aquesta feina ens queda el record d'una multitud d'activitats, hores del conte, cartells de difusió i gestió de contactes d'activitats, entre altres activitats més lúdiques, com la participació en la Comissió de "fiestas y festejos" del personal bctero. I justament perquè la marxa ha sigut tan sobtada i no hem pogut organitzar una despedida com tantes altres despedides havies preparat pels teus companys, doncs vet aquí el motiu d'aquest post.
Personalment, serà estrany entrar a la cuina cap a migdia ( les 12:00) i no trobar-te amb la ràdio posada i la música dels "40 principales" o la Marta prenent el sol, amb crema solar inclosa, a l'àmpit de la finestra. Ni què dir dels àpats irisats : el groc del blat de moro, el vermell del tomàquet, el color de gos quan fuig de la tonyina i el blanc dels espàrrecs. Potser fins i tot em deixo el verd dels pèsols. I els resignats uuuui, quin mandra ARA anar a la piscinaaa ! tot i acabar-hi anant.
I certament, tots servim als mateixos ciutadans, així que i sense dubte, segur que les nostres feines, ara tu al Museu i nosaltres a Biblioteques, es seguiran trobant.
Des d'aquí doncs, et desitgem una molt bona sort i per quan vulguis, si et ve de gust, ja saps on som.


(*)Dec el títol a l'antic bloc de la Salut, una bctera que se'n va anar a córrer món per les biblioteques de Sabadell. Molts records :))

12 comentaris:

Trufete ha dit...

Ep! Hem d'organitzar un mega-sopar per la Marta!!! Que no se'ns passi!!! Què més dir... se la trobarà a faltar, sobretot per la seva personalitat i simpatia (perquè per la feina que feia... en fi...) ;) Tu Marta ja saps que t'ho dic amb molt de "carinyu"!

Molts petons i molta sort en aquesta nova etapa!

BET ha dit...

Ei gent!! i tant que hem de fer un sopar per la Marta.. i aviat, eh?.. a veure si ens marxa de vacances... per cert, algú sap on va aquest estiu? a Menorca? al Japó?
Ja em direu..
Un petonàs Marta i moltíssima sort!!

Bet

Anònim ha dit...

Ostres, és veritat que seguiràs venint els dissabtes al Club de lectura? Ara que no treballes, podràs assumir-los tots, no???

Que bé! Moltes gràcies!!!

Et trobarem a faltar!!!

Rosa Molina ha dit...

Moltíssima sort, Marta! Segur que mitja Terrassa deixarà d'anar a la biblio per anar a veure't al museu!!! Ei, Montse, una cosa de la que ben segur hem de parlar si ens referim amb la Marta DJ és dels seus fabulosos anells!

Montse Busquet ha dit...

Ha estat un cop dur, però què hi farem. Les persones passen pels llocs i hi deixen empremta. En el cas de la Marta, aquesta empremta és fonda fonda i crec que no es podrà esborrar mai. Al menys pels que portem amb ella tots aquests anys! Sempre la trobarem a faltar. Tenim la sort que no ha marxat ni a Manresa, ni a Barcelona, ni a cap altra part del món. Es queda a Terrassa ben a prop nostre. No ens costarà gaire contactar amb ella. I ho farem, que no ho dubti!. I esperem veure-la pel Castell, o la Torre del Palau, o la casa Soler i Palet, o la Casa Alegre.... Organitzant activitats museístiques tan bé que el Mingu li farà un monument a alguna plaça...
Ep! i com diu el Trufete, hem d'organitzar un mega-sopar de comiat. Vinga qui se n'ocupa?

Anònim ha dit...

Moltes felicitats, Marta! Hem coincidit poc, però sé que se t'aprecia molt a tota la bct xarxa. Així que, molta sort i que et vagi molt bé a la nova feina.

A reveure!

Laia

Marc Vilallonga Grau ha dit...

Ostres Marta!

Els dissabtes a la Infantil ja no seran el mateix. Et desitjo moltíssima sort a la nova etapa al museu i ben segur que ens anirem veient.

Petons i fins aviat!

Agnès ha dit...

Més lluny, sempre molt més lluny...
...tinguem ben present no aturar-nos... sapiguem trobar noves sendes... Més lluny...

des del temps del tabaquisme i dels talladills al Social fins a anar-hi anant!

15? bé 15 o 16 o tota una adolescència... ens fem GRANS! T'has fet GRAN i fiu a volar! doncs... que que res ni ningú no t'aturi! que tot i tothom t'hi acompanyi! MOLTA, MOLTA, MOLTA SORT!!! MOLTS, MOLTS i MOLTS PETONS!!! que no pensem pas enyorar-te, perquè no pensem pas perdre't de vista!

Gental ha dit...

Proposo la Marta De Juan com a capgros de l'any a Terrassa!!!

Trufete ha dit...

Proposo la Marta De Juan com a capgros de l'any a Terrassa!!!

SECUNDO LA MOCIÓN!!!!!!

Mon ha dit...

Marta!!! que avui he comprat xuxes de les que t'agraden!!! si passes dimecres que ve te'n guardo d'aquells amb forma de gat!
Encara organitzarem alguna activitat junts i ens tocarà fer una guia de lectura ;-P
Un petó guapa! i fins aviat

Anònim ha dit...

La Marta...
una tia simpàtica sí!
la veritat es que hem coincidit ben poquet a la Central.Però recordo que quan seia al seu costat sempre em feia riure.
Que segueixis contagiant la teva alegria a tothom Marta!Molta sort! o molta merda!!(com es sol dir...)

Elena.