dimecres, 16 de desembre del 2009

De sol i de dol

Radiant com el sol va ser l'últim sopar de Nadal amb la Dolors Ponset i els que hem estat seus comanys a la Bd2. La Lola se'ns jubila. Va començar a la Soler i Palet l'any 1974, va continuar a la Biblioteca Maria Miralda i fins ara, a la BD2. N'explica de tots colors : les trapelleries dels nens de col·legi que anaven a fer els deures, el dia en que li van deixar anar un gall dins la Biblioteca i els prestatges van quedar plens de plomes o els centenars de vegades que les criatures li demanaven "tu ets la Maria Miralda ?".

Dolorós perquè el mateix dia enterraven la mare de l'Elena de la BD2 i aquella mateixa nit es morí en Pedro Duran, un dels usuaris més entranyables de la Biblioteca, bona persona i bon lector. Ja ho deia en Borges "el cielo esta compuesto de infinitas Bibliotecas" i allà, més tard o més aviat, hi anirem a raure. En Pedro segurament ens hi espera per donar-nos el bon dia, la bona tarda o el fins demà.

Però mentre tot això arriba, brindem ben alt per la Dolors i l'obsequi de la seva companyia durant tots aquests anys. Gràcies i esperem que ens vinguis a veure un dia o altre ! Petó.

1 comentari:

Marc Vilallonga Grau ha dit...

Jejejeje... gran sopar, gran comiat, grans fotos...
Moltes gràcies Dolors!Et trobarem a faltar!

;-)