divendres, 19 de desembre del 2008
Felicitació Musical
Ahir vam fer el sopar de Nadal. Les fotografies les trobareu al Flickr. Mentrestant,la felicitació de Nadal :
Uploaded on authorSTREAM by monwiki
dijous, 4 de desembre del 2008
Qui sinó ?
A la espera de més material gràfic, he encetat un nou apartat al bloc : Per veure i escoltar. Ep! aquesta vegada res de biblioteques,només un divertimento del YouTube per si voleu fer una pausa entre lectura i lectura. 3,2,1..acció !
dissabte, 29 de novembre del 2008
Preguntes il·lustrades

dilluns, 17 de novembre del 2008
Tal com érem 4

dimarts, 11 de novembre del 2008
divendres, 7 de novembre del 2008
dilluns, 3 de novembre del 2008
divendres, 24 d’octubre del 2008
Temps era temps
I per recordar com erem, us deixo un parell de fotografies "Remember when"
Endevineu qui és ?


dilluns, 13 d’octubre del 2008
Bibliotecaris mundi : la feina ben feta no té fronteres

dimarts, 23 de setembre del 2008
A Terrassa, fent xarxa
A la taula d'honor, Toni, Montse LL., Medí i Rosa moments abans de que el Toni demostrés la seva teoria sobre el flam. Al cap d'una estona, en Dani ens va ensenyar el piercing del melic (i un trosset de calçotets perquè els porta d'aquells que es veuen un poc) i després d'aixó, mira al Flick com ens vam quedar tots plegats.
dimecres, 10 de setembre del 2008
Més estiu 2008
"El Albaicin és un barri de Granada que es troba en un turó just al davant de l’Alhambra. A la plaça principal del barri vaig trobar la biblioteca, no em va semblar que l’edifici tingués cap interès però em vaig fer la foto. Un cop a Terrassa casualment em va arribar a les mans un article que en parlava i vaig descobrir que m’havia perdut la visita a una germana bessona de la bd2.
Resulta que el juliol de 2004, la Biblioteca Publica Municipal de l’Albaicin es va convertir en la primera biblioteca multicultural d’Andalusia, quan va incorporar al seu fons una col·lecció de 500 llibres de consulta en diferents idiomes, sobretot en àrab, i 100 cd de músiques del món. En aquell moment ja tenia 8.900 usuaris amb carnet de nacionalitats ben diverses: marroquins, anglesos, colombians, francesos, alemanys, entre altres, que podíen gaudir d’ activitats com ara contacontes de diferents origens, concerts de música àrab o veure pel·lícules que apostaven per la integració, contra el racisme i la xenofòbia."Gràcies pels comentaris, Montse !
dijous, 21 d’agost del 2008
El Clementinum de Praga i la Biblioteca Nacional

Per cert, al pati de Tyn del barri de la ciutat vella, vaig alliberar un llibre del bookcrossing que casualment vaig trobar al metro de Barcelona. Quina emoció pensar qui l'haurà trobat i què en farà !
diumenge, 17 d’agost del 2008
Què vol dir Koniec ? descobreix-ho sense usar el diccionari !
La Biblioteca Nacional de Polònia és ubicada en dos edificis de la ciutat de Varsòvia : el Palau Krasińskich (a les fotografies) que allotja les seccions de reserva, manuscrits, col·leccions iconogràfiques i impressions antigues i l’edifici principal que allotja la resta de col·leccions bibliogràfiques, material no-llibre, imatge, so i publicacions periòdiques.
L'edifici principal (que no vaig fotografiar)em va semblar un edifici estrany com a seu de la BN, una construcció més pròxima a les edificacions administratives de l’era soviètica que a la seu de la Biblioteca Nacional (i doncs, que bonica és la Biblioteca de Catalunya. Abans ja m’ho semblava, però ara ho reafirmo). Enfin, no oblidem que l’important sempre és a l’interior i malgrat les dotzenes de calaixeres del catàleg manual que reben al visitant només entrar, els processos de digitalització per preservar i difondre són en marxa.
Per acabar, us deixo quatre notes sobre les biblioteques poloneses segons la publicació de la BN Bliblioteki publiczne w liczbach 2006 : public libraries in figures ISSN 0137-2726.
Unes 2/3 parts de les seves biblioteques són en àrees rurals ( la resta, en àrees urbanes ). El software que fan servir és variat i de major a menor distribució de llicències l’any 2006 trobem el MAK (produït i distribuït per la BN), SOWA, Libra, Prolib, Aleph i MicroISIS.
A nivell d’usuaris, l’any 2006 van registrar una pèrdua de lectors que s’atribueix als canvis en els gustos culturals i tecnològics del públic, agreujat pels canvis demogràfics arran l’emigració dels polonesos cap a altres països. D’aquest descens els préstecs i l’accés de lectors se’n ressenteixen.
En definitiva, l’automatització, modernització i millora de l’efectivitat bibliotecària són temes oberts que les autoritats bibliotecàries entenen cal resoldre, sobretot mitjançant la millora de la política estatal ( promoció de la lectura, etc ), la disposició dels governs locals i l’esforç dels bibliotecaris.
Els desitgem molt èxit.I és que si recordeu la dita Qui no passa fam antany, al qui passa fam mai no plany
Agraïm l'atenció de la senyora Katarzyna Przybylak de la Biblioteca Central d’Agricultura de Varsòvia, una biblioteca especialitzada que depén del Ministeri del mateix nom. La senyora ens va atendre gentilment en anglès( un assumpte bastant insòlit en les biblioteques que vam visitar. Així doncs, atenció bibliotecaris, cal posar-se les piles !)
dijous, 24 de juliol del 2008
Estiu 2008
dimarts, 1 de juliol del 2008
Sopar d'estiu de la Bctxarxa
Així doncs companys bctxarxeros, espero subsanar aquest contratemps tan aviat com tingui ocasió.
Mentrestant em pregunto, perquè el Dani sempre queda tan bé a les fotos ? ( en aquesta al costat de l'Agnés, que per cert també ha quedat molt afavorida ! ).
Enfin, bones vacances a tothom !
dimecres, 21 de maig del 2008
Mai és massa tard

Aquest post va dedicat a dos usuaris fidels, coratjosos i aplicats que cada dissabte a la tarda reserven dues hores a l’ordinador per posar-se al dia en informàtica. Un al costat de l’altre -sempre recalquen - que així ens donem suport mutu.
dilluns, 21 d’abril del 2008
Va d'inauguracions

El que més em va agradar : un espai per a gent jove carregat de còmics, JN i mobiliàri adequat a l'ús dels adolescents. Ah ! i els punts d'audio. També la solució utilitzada per guanyar punts de lectura en passadissos i finals de prestatgeria.
Si voleu veure un veritable reportatge fotogràfic sobre la inauguració de la Biblioteca Sant Pere de Montcada de la Sènia, podeu visitar el Bloc de Daniel Gil.
dijous, 3 d’abril del 2008
3a Sortida Cultural Bibliotecària (SCB)


Com ja sabeu, la Sortida Cultural Bibliotecària (SCB) és una excusa per trobar-nos fora dels horaris de feina. I per fer, què ? doncs visitar biblioteques, conèixer altres entorns i comentar-ho tot mentre esmorzem o fem el vermutet. En aquestes visites intentem anar d'incògnit, però em penso que, o bé ens detecten ( perquè serà ?:-) o bé ens acabem delatant.
Enguany hem triat la Jaume Fuster. La seva directora,Carme Galve, amb qui vam topar casualment, es va brindar a guiar-nos la visita i ens obsequià amb tota mena d'explicacions. Des d'aquí, moltes gràcies per la seva atenció.
Us deixo notícia gràfica de la sortida i us emplaço a trobar-nos en la propera convocatòria. Ja sabeu : com més serem, més riurem !
dimecres, 19 de març del 2008
Fi de curs
dijous, 13 de març del 2008
The LibraryThing
dilluns, 10 de març del 2008
El mapa de Google
Ver mapa más grande
dimarts, 4 de març del 2008
El Rollyo va de cine
Ara bé, com a contrapartida, el seu disseny genèric - al qual sense tenir nocions de llenguatge de programació, els neòfits no hi tenim accés - aquest disseny estàndar fa que els resultats de les nostres cerques no es puguin refinar : per això recupera totes i cadascuna de les pàgines que troba ( encara que siguin duplicades ) o són poc rellevants ( també inclou enllaços de publicitat ).
El principi de qualitat continúa doncs estant en la font principal : si la pàgina mare ( no es poden posar pàgines de segon o tercer nivell ) és bona, les probabilitats de resultats pertinents augmenten. Vols provar-ho ? fes servir el buscador de posters de cinema a veure què surt ...

dijous, 28 de febrer del 2008
La prova del Loquendo (opcional)
El més entretingut, convertir el fitxer en un altre format i donar-se d'alta ( una altra vegada ! ).
Podeu valorar els resultats clicant l'enllaç. El so queda una mica futurista, amb un tó metàl·lic de pub galàctic i un català bastant millorable, però fa somriure i passes una bona estona.
http://www.switchpod.com/users/monwiki/Bibliotek.wav
dimecres, 27 de febrer del 2008
dilluns, 25 de febrer del 2008
I la mascota de la biblioteca es diu....SISC@
diumenge, 24 de febrer del 2008
Flickr : Benvinguts a bord de la BD6
Ho hem dit quasi bé tot sobre aquest editor fotogràfic, així que - a més de l'exercici dels enllaços que trobareu a la franja lateral - per fer aquest post usaré un dels molts serveis que ofereix el Flickr concretament, integrar en el nostre blog les fotografies que tinguem enmagatzemades.
És tan senzill com això : donar l'adreça del blog i en un plis, com un tot integrat, aquí tenim publicades les nostres imatges. Que bé que ens ho passem, oi que sí ? !
dimarts, 19 de febrer del 2008
Del.icio.us or not ?
Hi he dedicat forces hores i confeso, alguna olla se'm ha cremat mentres intentava combinar fer el dinar amb fer l'activitat. Al final, i com que el del.icio.us no funcionava, jo també he usat un programa lliure de rss, concretament el feedcommander; he triat els enllaços, el color de la marquesina, lletra i altres, i he incrustat el codi en la plantilla del blog. Però per descomptat, sense els comentaris dels companys al forum, no hauria trobat les pistes que calien.
La feina de fons també ha estat ingent. Les pautes d'etiquetatge d'en Genís Roca m'han semblat correctes i les he considerat vàlides però he reetiquetat varies vegades els enllaços (el llenguatge lliure i postcoordinat se'm feia rar perquè jo etiquetava amb la idea del llenguatge precoordinat i controlat... ); compartir manualment els favorits ( que en exporta'ls sortien no compartits, per defecte? ) i altres petiteses.
Però seguirem insistint que de tot s'aprén !
divendres, 15 de febrer del 2008
RSS
