dissabte, 10 d’octubre del 2009

Tots som Còmics !

El passat mes de setembre al Japó va morir Yoshito Usui, creador de Shin Shan, un còmic nascut l’any 1992 que arribà a casa nostra en forma d’anime l’any 2000, i va fer les delícies d’una generació de nens i joves a la mateixa velocitat que les seves irreverències escandalitzaven pares i adults. Malgrat tot, blogs i fòrums Otakus asseguren que les trapelleries del nen del “culet-culet” sobreviuran la mort del seu creador, com en el seu moment va ser el cas d’en Doraemon o Sazae-san.
Tornant cap a Europa i sense deixar el món del còmic, aquest mes d’octubre ara fa cinquanta anys va néixer una de les paparres més famoses d’en Juli Cèsar i els seus generals : ens referim a l’irreductible i noble poblet gal de l’Astèrix i companyia. Per celebrar-ho, el dia 22 d’octubre sortirà a la venda un nou àlbum amb historietes inèdites així com un munt d’activitats que tindran lloc en diferents indrets del món. Tots els incondicionals podeu seguir aquesta i altres informacions en la pàgina web del lloc oficial a Internet.

I des d’Europa arribant-nos a Terrassa, les Biblioteques públiques de la ciutat inaugurem El Monogràfic de Tardor 2009 , enguany al voltant del Món del Còmic. Un cicle d’activitats que del 14 d’octubre al 10 de desembre us convida a gaudir de tallers de manga per a menuts i edició de tires còmiques per a joves, xerrades, presentacions, taules rodones, exposicions i guies de lectura d’infants i adults. I tot perquè del Patufet al Tebeo i d’aquest al Còmic, passant pel Manga, l’Anime i la Novel·la gràfica, som davant un gènere narratiu que guanya seguidors entre tots els públics, i no són pocs els qui, vivint en un món d’imatges com és l’actual, hi veuen un potencial pedagògic que alguns mestres ja han començat a aplicar als seus alumnes.
Si sou de fora de Terrassa podeu seguir el MonCòmic a través del
Blog de les Biblioteques. Allà un proposem una activitat digital relacionada amb el còmic com és la d'engegar un fòrum temàtic a partir d’una vinyeta, que publicarem cada dimarts i cada divendres fins el final de Monogràfic, per convertir el Blog en una àgora moderna sobre temes d’actualitat.
I es què, es poden dir tantes coses sense paraules….


Imatge extreta de Gaspar Naranjo