dilluns, 27 d’abril del 2009

Tal com som


Coincidint amb el dia 27 d'Abril i per celebrar la Verge de Montserrat, encetem un nou post per conèixer els qui fan possible que les biblioteques siguin un bé real, tangible, posat al servei de tota la ciutadania, sense distinció.
I per inaugurar la secció parlem d'algú que va començar com a Bibliotecària Escolar, va continuar com a directora de la Biblioteca Soler i Palet, i ha estat la responsable de crear, coordinar i gestionar la Xarxa de Biblioteca Pública a Terrassa formada per 1 Biblioteca Central-Comarcal, 4 Biblioteques de Districte i de moment 2 Biblioaccessos, amb eficència i eficàcia contrastada.

Treballadora incansable, no és difícil trobar-la a la Biblioteca. Vaja, que si alceu el cap des de la sala general de la Bct, sempre la veureu enganxada a l’ordinador amb la seva botella d’aigua amb envàs blau.
Com a responsable de Xarxa i amb la mediació de l’Ajuntament de Terrassa, el mes de febrer va estar convidada per l’associació Reagrupament Aley, amb el programa Aral, finançat per la Unió Europea, per assistir tècnicament la ciutat de Beirut en matèria de Biblioteques. Podeu seguir la seva crònica al Biter.
Li vam demanar la seva opinió en una mena d'entrevista de la qual us en deixo un tros : "És honorable poder oferir ajuda a Biblioteques com la de Beirut per la tasca bàsicament social que fan voluntàriament les dones que se’n ocupen. Però per les Biblioteques de Terrassa també ens aniria molt bé visitar Biblioteques més avançades, com per exemple les d’Orebro, localitat sueca amb la qual Terrassa hi està agermanada, per poder aprendre més coses".

Com us deia, incansable. Felicitats Montse !


I la resta de respostes :
Si mires enrera, amb quins adjectius definiries la trajectoria de la Bct xarxa des de la Soler i Palet fins ara ?
Impensable, extraordinària
Una anècdota divertida / curiosa de la Bct ( d'entre tots aquests anys ) :
Aquell individu que es volia quedar a dormir... No molestaria ell... (pobre, ho estava passant malament. Per a ell no era gens divertit!)
Què és al teu parer, el millor de ser bibliotecària :
Els usuaris de les biblioteques
Què és al teu parer, el pitjor de ser bibliotecària :
És que jo de bibliotecària... ja no en sóc!
Que vols ser quan et jubilis ? :
Res especial. Vull viure
Com t'imagines la Bctxarxa dintre de 10 anys ? :
Millor que no m'ho imagini, no et sembla???!!!
Un llibre que ens recomanes i EL llibre que t'has comprat per Sant Jordi :
Olor de colònia de la Sílvia Alcàntara. Està molt bé, de veritat.
No he comprat cap llibre per Sant Jordi. Creus que és estrany?. Els llibres em surten per les orelles!. Per Sant Jordi no n'acostumo a comprar des de fa anys. En comprava quan els meus nens eren petits, però ara hi ha massa gent a les llibreries! A més no tinc temps d'anar-m'hi a passejar!
El teu Color :
verd
El teu Plat :
carxofes
El teu número (preferit) :
el 8
La teva mascota :
el meu gos
Un viatge :
Jordània
Una cançó :
El Rèquiem de Mozart. No és una cançó però és una obra mestra!
Un dels teus hobbys és cantar en un grup de gospel. Per què ? :
M'ho passo bé
Potser demanarieu aclariments en algunes respostes, potser no, en tot cas i per qualsevol cosa ja sabeu on trobar-la : a la Bct, preparant alguna que altra cosa.

1 comentari:

Trufete ha dit...

I la resta de l'entrevista??? Volem saber més!!!

I felicitats a les dues!!!