dilluns, 9 de novembre del 2009

Commemoració amb poesia

Coincidint amb el 6è aniversàri de la mort de Miquel Martí i Pol, (19 Març 1929-11 novembre 2003) la Biblioteca del Districte 6 s'afegeix a l'homenatge d'un dels poetes en llengua catalana més llegits i benvolguts del segle XX.
Miquel Martí i Pol, el poeta del poble, estimat i conegut per la seva bonhòmia, capacitat comunicativa ("L'essencial es diu amb senzillesa") i connexió amb els seus lectors ; arrelat allà on va nèixer ("Amors, arbres i banderes son mots de bon recordar") i malgrat la seva malaltia degenerativa ("Viuré bó i mort, només en la mirada") profundament vital ("Tot està per fer i tot és possible") va apropar la poesia a petits i grans contribuint en aquesta difusió, la seva amistat amb persones de diferents procedències (Lluís Llach, Josep Guardiola o Pilarín Bayés, entre altres)
L'homentage tindrà lloc el proper 11 de novembre de 2009 en diferents indrets i amb diversos actes, i està organitzat per l'Associació d'Amics i la Fundació Miquel Martí i Pol. Podeu veure la programació aquí.
Nosaltres ens hi hem volgut sumar amb un exposició de poemes, llibres i l'entrega d'un punt de llibre. Us deixo un poema manuscrit perquè en copseu tota la seva humilitat i bellesa.