dilluns, 27 d’abril del 2009

Tal com som


Coincidint amb el dia 27 d'Abril i per celebrar la Verge de Montserrat, encetem un nou post per conèixer els qui fan possible que les biblioteques siguin un bé real, tangible, posat al servei de tota la ciutadania, sense distinció.
I per inaugurar la secció parlem d'algú que va començar com a Bibliotecària Escolar, va continuar com a directora de la Biblioteca Soler i Palet, i ha estat la responsable de crear, coordinar i gestionar la Xarxa de Biblioteca Pública a Terrassa formada per 1 Biblioteca Central-Comarcal, 4 Biblioteques de Districte i de moment 2 Biblioaccessos, amb eficència i eficàcia contrastada.

Treballadora incansable, no és difícil trobar-la a la Biblioteca. Vaja, que si alceu el cap des de la sala general de la Bct, sempre la veureu enganxada a l’ordinador amb la seva botella d’aigua amb envàs blau.
Com a responsable de Xarxa i amb la mediació de l’Ajuntament de Terrassa, el mes de febrer va estar convidada per l’associació Reagrupament Aley, amb el programa Aral, finançat per la Unió Europea, per assistir tècnicament la ciutat de Beirut en matèria de Biblioteques. Podeu seguir la seva crònica al Biter.
Li vam demanar la seva opinió en una mena d'entrevista de la qual us en deixo un tros : "És honorable poder oferir ajuda a Biblioteques com la de Beirut per la tasca bàsicament social que fan voluntàriament les dones que se’n ocupen. Però per les Biblioteques de Terrassa també ens aniria molt bé visitar Biblioteques més avançades, com per exemple les d’Orebro, localitat sueca amb la qual Terrassa hi està agermanada, per poder aprendre més coses".

Com us deia, incansable. Felicitats Montse !


I la resta de respostes :
Si mires enrera, amb quins adjectius definiries la trajectoria de la Bct xarxa des de la Soler i Palet fins ara ?
Impensable, extraordinària
Una anècdota divertida / curiosa de la Bct ( d'entre tots aquests anys ) :
Aquell individu que es volia quedar a dormir... No molestaria ell... (pobre, ho estava passant malament. Per a ell no era gens divertit!)
Què és al teu parer, el millor de ser bibliotecària :
Els usuaris de les biblioteques
Què és al teu parer, el pitjor de ser bibliotecària :
És que jo de bibliotecària... ja no en sóc!
Que vols ser quan et jubilis ? :
Res especial. Vull viure
Com t'imagines la Bctxarxa dintre de 10 anys ? :
Millor que no m'ho imagini, no et sembla???!!!
Un llibre que ens recomanes i EL llibre que t'has comprat per Sant Jordi :
Olor de colònia de la Sílvia Alcàntara. Està molt bé, de veritat.
No he comprat cap llibre per Sant Jordi. Creus que és estrany?. Els llibres em surten per les orelles!. Per Sant Jordi no n'acostumo a comprar des de fa anys. En comprava quan els meus nens eren petits, però ara hi ha massa gent a les llibreries! A més no tinc temps d'anar-m'hi a passejar!
El teu Color :
verd
El teu Plat :
carxofes
El teu número (preferit) :
el 8
La teva mascota :
el meu gos
Un viatge :
Jordània
Una cançó :
El Rèquiem de Mozart. No és una cançó però és una obra mestra!
Un dels teus hobbys és cantar en un grup de gospel. Per què ? :
M'ho passo bé
Potser demanarieu aclariments en algunes respostes, potser no, en tot cas i per qualsevol cosa ja sabeu on trobar-la : a la Bct, preparant alguna que altra cosa.

dilluns, 20 d’abril del 2009

Quinze són quinze

Voleu oferir l'hora sense esperar que us la demanin ? Encarregueu a l'òptic unes ulleres amb rellotge incorporat. El cadenat de la vostra bicicleta, amb tant de radi a la roda, es fa de difícil accés? sol·liciteu al manyà una clau que tingui la ziga-zaga corresponent.
Aquests i d'altres Objectes Impossibles han estat catalogats per Jacques Carelman en el seu repositòri fantàstic. I és que, hi ha res impossible ?

Aquest repte (impossible o no) és el que es plantegen els participants de OpenRubik2009 que tindrà lloc a la ciutat de Terrassa el 24-25 d'abril. L'objectiu és assolir rècords en totes o en les màximes categories possibles per fer i desfer el cub que, especialment els anys 80, va revolucionar el concepte puzle i fou patentat amb el nom del seu inventor. Mentrestant, amb la gentilesa de l'organització, la Bd6 farem una petita exposició de Cubs perquè vinguis a fer un tastet del que es considera com a "Cub màgic" i encara compte amb molts seguidors arreu del món.
Aquesta setmana també celebrarem Sant Jordi. En la mesura que ho permeti la feina, anirem a voltar entre paradetes de llibres, espigues i flors, o simplement, ens deixarem portar per una de les celebracions més boniques que marca la tradició.
Per festejar-ho, la Bd6 oferirà "Els Narradors de la Nit" divendres 24 d'abril a les 21:30 amb relats mitològics de totes les cultures i tradicions a càrrec de Jordina Biosca. Entrada gratuïta.
I amb el mateix ànim festiu, aquest 23 d'abril, la bct xarxa us regalarem un punt de llibre per poder marcar amb dolcesa allà on deixeu la lectura d'aquest preciós enginy romàntic anomenat, llibre.

dimarts, 7 d’abril del 2009

De vacances



Coincidint amb la festa local de dijous Sant, les Biblioteques de Terrassa tancaran les seves portes del 9 al 13 d'abril.
Passades aquestes dates ens tornarem a trobar, quan rams d'olivera o llorer, palmes i palmons, hagin estat guarnits, sacsejats i beneïts. Amb l'ai al cor per si fa bó, haurem estrenat vestit, mitjons i sabates de primavera, tots cofois mentre fem foto de família, i els padrins, vinguts a regalar una deliciosa Mona de Pasqua amb formes de xocolata, donaran algún que altra centimet per posar a la llibreta.
Esclar que això era abans.
Com passareu vosaltres la Pasqua ? Si teniu nens, feu el mateix que fèieu quan ereu petits ? Els que sou padrins, regaleu Mona pastissera ? o us la feu a casa amb Thermomix (o sense)? Sou clients habituals d'algun mestre pastisser ?.
Pels que ja sou avis us deixo un Record de Terrassa ben llaminer i als que sou joves i gens cuiners, una eina útil per comprar la tradicional Mona de Pasqua. Una gourmanderia que podem allargar si som moderats i n'anem menjant bocins, una mica cada dia.

dimecres, 1 d’abril del 2009

Tal com érem 9

De petita volia ser qualsevol cosa...però mai va pensar que arribaria a ser Bibliotecària.
Doncs ara resulta que és una de les avantguardistes de la Bctxarxa i a l'hora de pencar, de les primeres ( en donem testimoni els qui hem compartit espai de feina ).

Si fos un conte infantil li posaria, per alló de presumida, aquell que diu "Hi havia una vegada una rateta que escombrava l'escaleta....".
Si el que voleu és fer-la contenta regaleu-li un anell, qualsevol sigui la seva forma i color doncs n'és una fan incondicional. Ah ! i a Terrassa el seu nom sempre va lligat a una BD .... Ja sabeu qui és ? Mireu la fotografia i segur que l'encerteu